29.1.07

Planejament urbanístic

Referir-se a la seva evolució històrica i els diferents concentes

3 comentarios:

Anónimo dijo...

el plantejament urbanístic es l'elaboració i aplicaciió d'actuacions per millorar l'urbanisme i les qualitats de vida de la població. Intervenen organismes públics, així com tambè, empreses privades.

Ex: A espanya el desenvolupament urb'a es planifica segons el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU)

Anónimo dijo...

El planejament urbà sorgeix per a posar solució a uns problemes amb els quals ha d'enfrentar-se la ciutat. S'inicia en el segle XIX amb la Revolució Industrial, a partir de la qual s'intensifica el procès d'urbanització, i la ciutat es veu davant de problemes causats pel creixemente desmesurat.
Aquesta sèrie de problemes varen donar lloc a l'origen del planejament urbanístic que es segueix mantenint, ja que segueix essent un instrument necesari per a la resolució de problemes a les ciutats.

Anónimo dijo...

El plantejament urbà no va nèixer amb la revolució indústrial, ja en l'època clàssica Hipòdam,grec, va plantejar un distribució ortogonal que es desenvolupava a partir d'un "agora",centre polític, situada al centre de la ciutat. des d'aquest moment trobem multitud de planejaments urbans que s'adapten a les caracteristiques de les ciutats.