25.11.06

Clima mediterrani


Clima característic de la costa oest dels continents, caracteritzat per tenir unes temperatures mitjanes entre 12 i 14 º i amb una amplitud tèrmica moderada. Es donen el màxim tèrmics als mesos de juliol i agost . Pel que fa a les precipitacions, es donen els màxims pluiviomètrics al març i a l'octubre. Aquestes precipitacions se solen donar de forma torrencial i subtada formant revingudes.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

...el clima mediterrani és, tècnicament, un clima subtropical de façana occidental. Correspon, de fet, a les façanes occidentals dels continents situades entre els 30 i 45º de latitud nord i sud. En aquesta zona, hi ha una alternança estacional de les masses d'aire tropicals i polars. A l'hivern, dominen les masses d'aire polar marítim, que produeixen temporals ciclònics i abundant pluja; a l'estiu, en canvi, la zona queda sota el domini de les masses d'aire tropical marítim, que estabilitzen el temps i ocasionen una forta sequera. Les àrees del món que reuneixen aquestes característiques a l'hemisferi nordson: bona part de la Península Ibèrica, la conca mediterrània i una porció important de la façana pacífica dels Estats Units. A l'hemisferi sud, la regió central de Xile, el sector de Ciutat del Cap (Sud-àfrica) i el sud-oest i part del sud d'Austràlia. Tanmateix, cal precisar que la franja costanera mediterrània de la península Ibèrica, encara que comparteix els trets climàtics essencials de les altres àrees situades a la mateixa latitud, no presenta, en realitat, un clima mediterrani típic, ja que l'estació més plujosa apareix desplaçada a la tardor, i, d'altra banda, l'hivern hi resulta relativament poc plujós.

Anónimo dijo...

A la Peninsula Ibèrica, degut a les diferencies latitudinals i morfològiques, trobem diferents tipus de clima mediterrani.

Ex: El clima mediterrani de l'illa de Menorca, no és el mateix que el de l'illa d'Eivissa; les precipitacions són més abundants a causa de la seva situació i l'ausència de relleu.

Anónimo dijo...

jajajaja que frikiiiiiis :)


UNBESAZOINUTILES :)