20.12.06

Cicle demogràfic antic

Model demogràfic caracteritzat per tenir un creixement vegetaiu molt baix, unes taxes de natalitat molt elevades (al voltant el 40 per mil) i unes taxes de mortalitat molt elevades , amb aparició d'episodis de mortalitat catastròfica constant i la presència d'una mortlitat infantil molt elevada. Tot això genera que el creixement demogràfic sigui lent i moltes vegades hi hagi decreixement com a conseqüència de le mortalitat catastròfiques. Aquest model demogràfic genera una piràmide de població triangular amb una base molt ampla i una altura reduïda per tenir una esperança de vida molt curta.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Aquest model demogràfic es dona a conseqüéncia del predomini d'una economia i una societat rural, ñ'inexistencia de sistemes per a controlar eñs naixements, una alimentació deficient, epidemies i conflictes.
Aquest regim es dona fins a finals del s.XVIII


Dani Ortiz

Anónimo dijo...

Aquest cicle demogràfic es va produir a l´època preindustrial,és a dir,avans del desenvolupament de l´economía industrial.

Anónimo dijo...

Concretament,aquest cicle va arribar a la majoria dels països europeus fins al segle XIX, però a Espanya es mantingué fins a començaments del segle XX.