20.12.06

Moviment migratori de retorn

5 comentarios:

Anónimo dijo...

És el desplaçament que realitza una persona que havia emigrat cap a un altre lloc, i retorna al seu lloc de procedència.

Ex. Són les persones que emigren cap a zones més desenvolupades i retornen una vegada s'han jubilat

Dani Ortiz

Anónimo dijo...

Fenòmen que es dona a Esp després d'implantar-se l'estat del benestar. Els emigrants espanyols tornen a Espanya perquè hi ha un crisi mundial. A partir d'aquest moment, Espanya es converteix en un pais receptor d'immigrants i aixó fa que la gent torni al seu lloc natural.
Ex: Els llocs mes habituals eren França, Alemanya, Suïssa, Bèlgica...

Anónimo dijo...

Els moviments migratoris són un component molt destacat de la dinàmica demogràfica ja que juntament amb la natalitat i la mortalitat determinen l'evolució de la població. Un tipus especific de migracions la formen els refugiats o persones desplaçades per motius no estrictament economics o laborals sino degut a guerras, dictadures i situacions de inestabilidad o represió politica, o enfrentaments per raons etniques o religioses aixi com tambe a causa de catastrofes naturals o ambientals. Les persones desplaçades al cap d'un periode de temps poden decidir tornar al seu pais de origen, aquest fet es el que anomenen moviment migratori de retorn. Ex: Els conflictes bèl.lics de Palestina, Afganistan, Angola, Ruanda, Zaire, Guatemala, Bosnia, etc, aixi com tambè per grans sequias y continus periodes de hambruna generalitzada (Etiopia, Sudan, Somalia,etc.).

Anónimo dijo...

La crisi de 1973-1975 va provocar uns moviments de retorn dins del mateix país (primer varen afectar als jubilats i després a la resta dels sectors de la població),on les arees inmigracionals(Madrid,País Basc i Catalunya)varen deixar de rebre inmigrants i a més a més es varen tornar arees emigracionals.
Però per altra banda,la crisi energètica d´Europa va provocar atur i va disminuïr la concentració de mà d´obra,per això molts emigrants van tornar al seu país d´origen.

Anónimo dijo...

Ni puta idea