29.1.07

Trama urbana

3 comentarios:

Anónimo dijo...

És la morfologia d’una ciutat, és a dir, la forma que adquireixen sobre el plànol, el conjunt dels seus components estructurals: els carrers, les avingudes, les places i la connexió que hi ha entre ells. La trama urbana d’una ciutat o d’una part d’aquesta, pot ser irregular (generalment és la trama dels centres històrics), amb carrers que s’adapten al terreny i a les necessitats que hi havia antigament; o regular (sol ser la dels eixamples) amb un plànol lineal i carrers més amples adaptats als nous mitjans de transport, és a dir, que com més recent és una ciutat, la seva trama urbana és més senzilla, en canvi, com més antiga, la seva trama urbana és més complexa.
Per exemple: la vila d’Eivissa té una trama irregular a Dalt Vila i a la Marina i una trama més o menys regular al seu eixample.

Anónimo dijo...

En l´epoca preindustrial la trama urbana era tancada i solía organitzar-se en nuclis petits,en l´etapa industrial es va densificar per aprofitar més l´espai; durant l´auge industrial es va destruir part de la trama antiga i en l´etapa postindustrial les plaçes es van estendre i les varen ajardinar per tornar-li el seu us tradicional.

Unknown dijo...

És donen per l'evolució urbanística que genera diferents entrants.És la manera d'organització dels distints elements espacials que composen la ciutat.