20.12.06

Cens

Document estadístic realitzat per l'INE on es recull informació diversa sobre la població d'un país. Es tracta d'un anàlisi de la població en un moment determinat i recull les característiques d'edat, distribució per sexes, estudis, etc... . Aquests cens es realitzen a data 31 de març dels anys acabats 1, cada dècada

8 comentarios:

Anónimo dijo...

El primer cens modern espanyol es va fer l’any 1857 durant el regnat d’Isabel II.

Ana AB dijo...

El comentari anterior l'he fet jo.

Aida B dijo...

Un cens recull informació demogràfica, econòmica i social de la població i juntament amb el padró constitueix la font de dades demogràfiques més important. Podem dir que un cens ens ofereix "una fotografia de la població" i les diverses dades que conté són emprades, per exemple, per projectar noves polítiques de govern o com a refèrencia en la elaboració d'enquestes.

Aida B dijo...

Dins d'un cens podem distingir entre població de dret (població empadronada a un determinat lloc on viu, treballa..) i població de fet (viu a un cert lloc sense estar empadronada. S'estableix a un lloc durant un temps però sense intenció de quedar-se, per exemple els turistes).

Aida B dijo...

A difèrencia del padró, el cens realitza un anàlisi sincrònic de la població, és a dir, no es te en compte la evolució amb el temps.

Noelia dijo...

El cens es el recompte de la població en un país en un moment específic,que recopila,resumeix,valora,analitza i publica les dades de caràcter demogràfic,cultural,econòmic i social de tots els habitants del país.

Aida B dijo...

El cens de Floridablanca (1787), és considerat el punt de partida de la demografia espanyola.

elenatt dijo...

Al 1940 no es va poder realitzar per raons d la guerra civil.