20.12.06

Cens

Document estadístic realitzat per l'INE on es recull informació diversa sobre la població d'un país. Es tracta d'un anàlisi de la població en un moment determinat i recull les característiques d'edat, distribució per sexes, estudis, etc... . Aquests cens es realitzen a data 31 de març dels anys acabats 1, cada dècada

8 comentarios:

Anónimo dijo...

El primer cens modern espanyol es va fer l’any 1857 durant el regnat d’Isabel II.

Anónimo dijo...

El comentari anterior l'he fet jo.

Anónimo dijo...

Un cens recull informació demogràfica, econòmica i social de la població i juntament amb el padró constitueix la font de dades demogràfiques més important. Podem dir que un cens ens ofereix "una fotografia de la població" i les diverses dades que conté són emprades, per exemple, per projectar noves polítiques de govern o com a refèrencia en la elaboració d'enquestes.

Anónimo dijo...

Dins d'un cens podem distingir entre població de dret (població empadronada a un determinat lloc on viu, treballa..) i població de fet (viu a un cert lloc sense estar empadronada. S'estableix a un lloc durant un temps però sense intenció de quedar-se, per exemple els turistes).

Anónimo dijo...

A difèrencia del padró, el cens realitza un anàlisi sincrònic de la població, és a dir, no es te en compte la evolució amb el temps.

Anónimo dijo...

El cens es el recompte de la població en un país en un moment específic,que recopila,resumeix,valora,analitza i publica les dades de caràcter demogràfic,cultural,econòmic i social de tots els habitants del país.

Anónimo dijo...

El cens de Floridablanca (1787), és considerat el punt de partida de la demografia espanyola.

Anónimo dijo...

Al 1940 no es va poder realitzar per raons d la guerra civil.