29.1.07

Àrea metropolitana

S'ha de tenri en compte els commuters i les ciutats satèl.lits

1 comentario:

Anónimo dijo...

L'area metropolitana es una regió urbana que engloba una ciutat central, normalment una capital, que te diverses conexions socioeconòmiques amb ciutat o municipis dels voltants, ciutats satel·lits.

Aquestes ciutats satel·lits poden actuar com nuclis residencials, laborals, industrials...formant els anomenats poligons.

Com que la distancia entre aquestos poligons i el centre es relativament corta s'estableixen uns fluxos migratoris de forma pendular diaria o fins i tot semanals entre la ciutat central, centre laboral i de serveis, i les ciutats satèl·lits, ciutats dormitori.

Des d'una perspectiva històrica les arees metropolitanes no arribaran a Espanya fins a principis del segle XX, quan gràcies al desenvolupament de ciutats com Madrid o Barcelona que s'expandiren annexionant els municipis rurals dels seus voltants, es donaren les primeres.

Avui en dia un model clar de area metropolitana es dona a Barcelona amb 36 ciutats satèl·lits, amb una extensió de 633km2 i una densitat de 4994 hab/km2.