12.3.07

Població ocupada

Poblacio ocupada: És aquella part de la població activa,entre 16 i 65 anys, que té un treball remunerat. Per «treballar» s'ha d'entendre sempre la realització d'una activitat a canvi d'un sou, salari, benefici empresarial o guany familiar, en metàl·lic. Aquesta part de la població és la que financía activitats públiques (escol.les, hospitals...) i la que paga l´atur a les persones que es troben aturades. A Espanya la població ocupada és d´uns 12 milions de persones; el problema que té és que amb l´envelliment de la població,Espanya necessitarà l´arribada de molts immigrants per poder mantenir la població no activa i la activa desocupada. Es calcula a través de la taxa d'ocupació i s'expressa en tants per mil.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

És aquella part de la població activa que té un treball remunerat. Aquesta part de la població és la que financia activitats públiques (escol.les, hospitals...) i la que paga l´atur a les persones que es troben aturades.
A Espanya la població ocupada és d´uns 12milions; el problema que té és que amb l´envelliment de la població Espanya necessitarà l´arribada de molts immigrants per poder mantenir la població no activa i la activa desocupada.

Anónimo dijo...

Es calcula a través de la taxa d'ocupació i s'expressa en tants per mil.

Unknown dijo...

És la població de 16 anys o més que ha treballat, per compte d'altri o per compte propi, a la seva ocupació principal o a una de secundària. Per «treballar» s'ha d'entendre sempre la realització d'una activitat a canvi d'un sou, salari, benefici empresarial o guany familiar, en metàl·lic
Les persones que tenen una ocupació en la qual han treballat anteriorment, però de la qual han estat absents, es consideren ocupades si mantenen un vincle estret amb la seva ocupació.